telia pebble

Introducing: SJ Gaming

Thursday, March 7, 2019

sj-gaming-joukkuekuva.2019-03-07-12-33-21

Vuokatista kotoisin oleva ja Sotkamon Jymyn kanssa yhteistyötä tekevä SJ-Gaming on yksi sarjan voittajasuosikeista, ja aina yllätysvalmis koviin suorituksiin. SJ-Gaming kilpailee jatkuvasti kansainvälisissä online-turnauksissa, joissa se on niittänyt hyvää menestystä, ja hamuilee nyt kotimaista kärkipaikkaa.

Haastattelimme SJ-Gamingin manageria Niklas Pehkosta kuullaksemme joukkueen ajatuksia tulevasta sarjasta ja vinkkejä haastajajoukkueen perustamiseen.

Lähdette Telia Esports Seriesin ensimmäiselle kaudelle haastajan asemassa. Millä keinoilla yllätätte muut joukkueet ja varsinkin Majorien hopeamitalistin, ENCEn?

”Me lähdetään luottavaisena harjoittelemaan Seriesiä varten. Tiedämme kyllä, että vastaan asettuu kivenkovia joukkueita, mutta ollaan me pystytty esimerkiksi ENCE voittamaan ennenkin – miksei nytkin? Counter-Strikessä voi tapahtua mitä vain.

Meidän aseemme sarjassa muodostuu yksilötaidosta ja joukkueen kivenkovasta pelirutiinista online-turnausten myötä. Nyt on hyvä hetki päästä pelaamaan kotimaisia joukkueita vastaan ja oikeasti selvittämään kotimainen CS-kuninkuus.”

”Haastajien kannattaa rohkeasti kasata tiimi ja lähteä mukaan. Isotkin tasoerot pystytään ottamaan kiinni lyhyessä ajassa. Tekemisen laatu ratkaisee, ei määrä.”

Mitä neuvoja antaisit Telia Esports Series -haastajajoukkueen rakentamiseen?

”Suomalainen e-urheilu on nyt historiansa parhaassa tilanteessa. Oikeita asioita tapahtuu jatkuvasti ja nyt myös uusilla haastajilla on tilaisuus nostaa oma CS-joukkueensa suuremman yleisön tietoisuuteen. Pitää vaan jaksaa tehdä tarpeeksi töitä henkilökohtaisen pelaamisen ja varsinkin oman joukkueen strategioiden kanssa.

Haastajien kannattaa rohkeasti kasata tiimi ja lähteä mukaan. Tekemisen laatu ratkaisee, ei määrä. Suuri osa pelaajista on mekaanisilta taidoiltaan jo tarpeeksi hyviä, mutta hyvä CS-joukkue ei ole kuitenkaan ole pelkästään niitä ’osujia’, vaan tärkeintä on löytää joukkueen sisällä oikeat roolit ja kemiat. Isotkin tasoerot pystytään ottamaan kiinni lyhyessä ajassa.”

Teiltä löytyy nuoria taitureita ja kokeneempia konkareita. Miten teidän oman joukkueenne roolitus toimii?

Elias (Jamppi) Olkkonen on ilman muuta meidän kovin osuja ja kehittyy hyvää vauhtia ihan maailmantason pelaajaksi, mutta on ollut todella tärkeää, että olemme saaneet Suomen CS-konkarit KHRN:n ja XARTE:n mukaan. He tuovat kokemuksellaan paljon tasaisuutta ja varmuutta koko joukkueelle ja totta kai samalla syntyy sellainen oppi-isä–oppipoika-asetelma, jossa kokeneemmat kaverit antavat henkisellä puolella paljon ja auttavat nuoria selviämään kilpailun aiheuttamasta paineesta.

E-urheilu on mielenkiintoista siinä mielessä, että mekaanisesti parhaat pelaajat ovat usein hyvin nuoria. Counter-Strike on kuitenkin joukkuepeli sanan varsinaisessa merkityksessä, eli se vaatii jämäkkää johtajuutta ja erinomaista paineensietokykyä. Näissä asioissa myös kokemusta ja ikää usein tarvitaan.

Huhtikuun lopussa alkavassa Telia Esports Seriesissä kahdeksan huippujoukkuetta kamppailee 40 000 euron palkintopotista ja Suomen CS-kuninkuudesta. Voittaja selviää kesäkuun alussa järjestettävässä yleisötapahtumassa. Sarjassa on mukana myös mobiilipeli Arena of Valor, jossa 27. huhtikuuta alkaen otellaan 10 000 eurosta. Lisää uutisia Telia Esports Seriesistä julkaistaan viikoittain

Tags

CS:GOTeam Intro

Esports Series is brought to you by Telia in association with Assembly

TeliaAssembly