telia pebble

Introducing: ENCE

Wednesday, February 27, 2019

ENCE ASM Winter 2019

Kun puhutaan suomalaisen e-urheilun huipuista, nimeen ENCE ei voi olla törmäämättä. Kyseinen joukkue on vakiinnuttanut paikkansa maailman parhaiden Counter-Strike-tiimien joukossa ja kilpailee ympäri vuoden valtavista palkintopoteista maailman huippujen kanssa.

ENCE on menestyksellään ollut nostamassa suomalaista e-urheiluosaamista koko maailman tietoisuuteen ja nyt joukkue nähdään kamppailemassa kotimaisia haastajia vastaan huhtikuussa alkavassa Telia Esports Seriesissä.

Haastattelimme ENCEn toimitusjohtajaa, Mika Kuusistoa, selvittääksemme joukkueen odotukset Telia Esports Seriesistä ja visiot suomalaisesta kilpapelaamisesta.

Lähdette ennakkosuosikkeina Telia Esport Seriesin ensimmäiselle kaudelle. Onko suorituspaineita, vai onko kaikki helppoa ENCE:lle?

”Totta kai lähdetään voittamaan, mutta monesti meidän kovimmat ottelut ovat olleet muita suomalaisia vastaan. Ei missään nimessä voida lähteä takki auki, vaan ihan täysillä lähdetään taistelemaan pokaalista. Kunnia ja maine tässä kuitenkin on pelissä. Sehän on oikeasti Suomelle ja suomalaiselle e-urheilulle hyvä juttu, jos tämän liigan kautta löytyy uusia lahjakkuuksia, jotka päihittävät vanhat konkarit. Niin se kehitys kehittyy.”

Mikä tekee ENCEstä hyvän Counter-Strike-joukkueen?

”Lähdimme rakentamaan joukkuetta Allun (Aleksi Jalli) ympärille. Meillä on hyvä kokonaisuus nuorta lahjakkuutta ja kokeneempia kavereita pitämässä pakettia kasassa. Hyvä Counter-Strike-joukkue on nimenomaan joukkue, ei kasa lahjakkaita yksilöitä. Ollaanhan se urheilussakin monesti nähty, että aina parasta joukkuetta ei saada kasaan niputtamalla parhaita pelaajia yhteen, vaan henkilökemioiden tulee kohdata ja joukkueen tulee olla dynaaminen, jotta paras suorituskyky saavutetaan.”

Onko Suomella mahdollisuuksia nousta e-urheilun kärkimaaksi?

”Totta kai on! Kehityssuunta on ihan oikea ja meillä on pitkät perinteet e-urheilussa. Nyt kun ollaan saatu organisoitunutta ammattimaisuutta ja aidosti lahjakkaita ihmisiä mukaan, niin tarvitaan lisää investointeja, joilla saadaan e-urheilu isojen massojen tietoisuuteen. Telian Esport Series on juuri se oikea tapa viedä e-urheilua eteenpäin. Se on alusta, joka aidosti mahdollistaa uusien lahjakkuuksien esiin tulemisen ja joka tulee osaksi jokaisen e-urheilusta kiinnostuneen kalenterivuotta.”

Miten saadaan suuret massat innostumaan kilpapelaamisesta?

”Suomessa on e-urheilussa jo oikeasti vakaa, hyvinvoiva ja aktiivinen fanipohja. Nyt pitää onnistua vakuuttamaan ihmiset ja varsinkin elinkeinoelämä siitä, että e-urheilu voi oikeasti olla ammatti ja hyvää liiketoimintaa. Hyviä asioita on jo tehty, mutta Telia Esport Seriesin kaltaisia avauksia tarvitaan jatkossakin. Kilpailullinen voi olla, vaikka ei juokse pallon perässä. Nyt asioita tehdään vielä pitkälti intohimosta ja rakkaudesta lajiin. Suomen kansa seuraa kyllä perässä, kun pokaaleita nostetaan. Kun suomi voitti lätkän MM-kisat -95, tuli lätkästä koko kansan ylpeyden aihe. E-urheilusta voi tulla uusi syy lähteä torille.”

Tags

CS:GOTeam Intro

Esports Series is brought to you by Telia in association with Assembly

TeliaAssembly